Edderkopper

Edderkopper i Danmark

Edderkopper – tegn på disse

Herhjemme har vi som udgangspunkt ikke giftige edderkopper. Ikke desto mindre har vi fra tid til anden opgaver, hvor man i importerede varer har fået ”blinde passagerer” med ind. Det kan spænde lige fra bananer til biler i containere, hvor gifttige edderkopper kan formere sig og har optimale forhold pga. mørke og temp.

Vi er også i stand til at hjælpe i disse situationer. De opgaver vi dog primært løser for vore kunder, er forekomst af edderkopper i og på bygninger, hvor spind og kokoner i vinduespartier og i udhæng er en udpræget gene. Dette ses ofte, hvor ejendomme har facader, der vender direkte mod vand – som f.eks. sø.

Derudover findes der naturligvis også personer med stor angst for edderkopper (araknofobi).
Her kan almindelige uskyldige husedderkopper styre dagligdagen.

Alene i Danmark har vi ca. 500 arter, hvor langt størstedelen findes ude naturen og ikke forstyrrer os i hverdagen.

Edderkopper-paa-facader-og-vinduer-kan-bekaempes-med-en-effektiv-gift

Edderkopper / Spindlere

Behandling mod edderkopper

Vi behandler med et specialpræparat – kaldet mikrokapsler. Selvom en edderkop ikke er selvrensende – som f.eks fluer og myrer – så gør den lange levetid på præparatet, at vi kan bryde livscyklussen på edderkoppen. Dette gælder såvel indendørs som ved behandling på facader og i vinduespartier.

Vi har ofte opgaver, hvor hele kontorejendomme, boligkomplekser eller lejligheder skal behandles på dele af – eller hele facader. Dette kræver ofte arbejde i højden, hvor det ikke altid er muligt at sprøjte fra vinduerne. Til disse opgaver kan vi tilbyde rappelling, såfremt det ikke er muligt at komme til med lift. Endvidere er det altid en god idé at koordinere vores besøg med vinduespudseren i forlængelse af dette, da det ikke kan undgås, at vi kommer til at ramme vinduerne.

Ellers er de fleste af vore opgaver for kunder, der ikke bryder sig om edderkopper – kaldet araknofobi. Især har vi herhjemme en jagt edderkop, der kan blive særdeles stor – op til en håndflade ( med benene ). Denne angst skyldes ikke så meget folks skræk for, hvad en edderkop kan gøre men mere synet af bagkroppen og benene, der kan sætte gang i tankerne.  Således tilbyder vi her en effektiv bekæmpelse lige fra små lejligheder til helt alm. parcelhuse. Bekæmpelse af edderkopper holder forholdsvis længe, da mikrokapslerne der anvendes både bekæmper og forebygger. Ring og få et tilbud.

Tilbage til Skadedyrsoversigten

Edderkoppers biologi / adfærd

Adfærd og biologi omkring edderkopper er individuelt fra art til art. Men generelt lægger en edderkop æg – kaldet kokoner. Disse kokoner udklækkes oftest, når vejret er lunt – altså hen på sensommeren.  Præcis som f.eks. en bænkebider, er de bedste forhold for en edderkop, når der er mørke og fugtige forhold.  Folk der har ejendomme nær vand kender alt til problemer med spindlere, da en edderkop trives bedst hvor luften er fugtig.  Kokonerne sidder i samlinger og revner på terrasser og vinduespartier.

Edderkopper-paa-facade-og-vinduer

Bemærkelsesværdigt for en edderkop er, at hunnen kan blive flere år gammel i frohold til de fleste andre insekter, der kun har en kort levetid.  En husedderkop kan blive op til 6-7 år – men dør oftest indenfor 3 år.  Således er det forklaringen på, at forekomst af edderkopper kan eskalere hurtigt, hvis der ikke sættes ind mod dem.

Advarsel !!!

Vi er bekendt med at flere “nye” firmaer på markedet, tilbyder priser på behandling mod edderkopper, der umuligt kan harmonere med en korrekt behandling, hvor både facade, udhæng og indendørs bliver behandlet. Enkelte af virksomhederne er end ikke i besiddelse af nogen form for autorisation eller sprøjtecertifikat. For Deres egen sikkerheds skyld, bør De derfor altid sikre Dem, at De benytter et firma, der som minimum er i besiddelse af et sprøjtecertifikat.  Lad dem ikke friste med priser, der ligger væsentligt under gennemsnittet af de indhentede tilbud, uden at forespørge på garanti og sprøjtebevis.