Faraomyrer

Faraomyrer bekæmpelse

Tegn på faraomyrer

Faraomyrer kendes på den glasklare rødlige orange farve. En faraomyre er 20-25 mm. Faraomyren findes bl.a. i bygninger ofte i mørke hulrum.

Hyppigst findes de, hvor fødevarer er let tilgængelige som levnedsmiddelrelaterede virksomheder ved køleskabe og ovne således mad og drikke er i umiddelbar nærhed. Som almindelige myrer findes de i flertal, hvor der findes føde.  Mange boligselskaber kender særdeles godt til faraomyrer, da de er almindelige i Mellemøsten, hvor de ofte bringes med hjem i bagage og medbragte varer.  Det er langt fra usædvanligt at se dem i alm. supermarkeder på hylderne – hvorimod det i Danmark er nærmest uset.  Dog findes der enkle eksempler på butikker med import fra varmere lande, der har fået dem med varerne. Er de først kommet ind i et lejlighedskompleks, spreder de sig lynhurtigt, hvor der kommer flere dronninger i nye satellitbo.  De vandrer via rørgennemføringer og elektriske inst.

Visuelt kan den forveksles med den røde skovmyre, men levevisen er vidt forskellig. Det samme er størrelsen. Faraomyrer er kun 1/3 størrelse af alm. myrer.

Faraomyrer er svære at bekæmpe. Man har meldepligt hvis man har faraomyre
Faraomyre – (Monomorium pharaonis)

Bekæmpelse af faraomyrer

Bekæmpelse af faraomyrer er en stor opgave, der ikke kan klares på egen hånd. Det skyldes bl.a. at man kan forværre problemet ved at sprøjte tilfældige præparater, der kan sprede problemet utilsigtet.  Dette gælder i høj grad, hvis de findes i almene boliger.

Vi vil lokalisere kilden til problemet eller finde selve boet. Bekæmpelsen foregår på den måde at vi arbejder udefra og ind.

Som udgangspunkt gælder det om at lokalisere bo og satelit-bo og sterilisere dronningen, og der ved bryde livscyklus. Det kræver adskillige behandlinger at komme problemet til livs.

Ring og aftal tid for et besøg / inspektion !

Tilbage til Skadedyrsoversigten

Faraomyrens biologi / adfærd

Faraomyren lever på samme måde som andre myrer, hvor arbejderne henter føde og materialer til boet.

Faraomyrer kommer oprindeligt fra det tropiske Afrika, men kom i starten af det forrige århundrede til landet.

Faraokolonierne kan blive enorme og bestå af op til 300.000 faraomyrer med flere dronninger. Grundet faraomyrens oprindelse, opholder den sig bedst i 27-30 graders varme.  Det betyder, at de opholder sig herhjemme omkring varmerør, elektriske inst. o.lign


 
Find dit skadedyr i Chrisals skadedyrsoversigt.

Skadedyrsguiden – find dit skadedyr i skadedyrsorversigten

Se vores billedoversigt på de mest forekommende skadedyr og find navnet på det aktuelle skadedyr. Der findes flere end 10.000 insekter i Danmark. Vi tilbyder også artbestemmelse af ukendte skadedyr via post  / mail for kun kr. 225,- + moms. Ved samtidig bestilling af bekæmpelse er artsbestemmelse gratis.