Nyheder

Hvordan fanger man en mår

Posted by:

Hvordan fanger man en mår

Hvordan fanger man en mår ? – Her finder De svaret…

Husmår og mår på loftet i Randers

Med mere end 25 års erfaring i branchen, har jeg dagligt fået spørgsmålet: ” hvordan fanger man en mår ? ”

Som udgangspunkt er svaret jo ligetil – bare få en af vore skadedyrsteknikere ud fra Chrisal mårbekæmpelse A/S. Men jeg ved jo godt, at mere end halvdelen af spørgerne egentlig mener, “hvordan fanger man SELV en husmår ?

Husmår eller rotter ?

Først og fremmest er det vigtigt at sikre sig, om der er tale om en mår eller rotte(r).  Umiddelbart bør det jo ikke være svært at kunne høre forskel, vil man som prof. mene.  Men vore teknikere er så ofte ude for, at de bliver kaldt ud til mårbekæmpelse, hvorefter det så viser sig, at det i stedet er rotter på loftet eller i etageadskillelsen.  Så har man skadedyr på loftet, kan man godt blive snydt af lydene.  Det kan skyldes, at hvis rotter løber eller færdes direkte på loftspladerne, så er denne larm helt tydelig.  For folk, der aldrig har haft på husmår på loftet, kan man derfor ikke fortænke dem i, at de ikke har noget sammenligningsgrundlag mht. lyde på loftet.  Nu er det svært at beskrive lyd fra fra mår på tekst.  Men måren løber rundt på loftet – og lyden er en “gada-gong” lyd.

Lyde fra væg eller etageadskillelse…

Hvis der kommer lyde fra vægge, under gulvet eller etageadskillelse – kan det med næsten 100% sikkerhed konstateres, at det IKKE er mår.  Det er muligt, at husmår kan komme ind næsten alle steder, men de bryder sig ikke om ikke at have plads til at bevæge sig på.

Dyr på loftet kan være husmår eller rotter

 

Hvordan kommer man af med husmår ?

Når man nu har konstateret, at der rent faktisk er tale om mår el. husmår på loftet – så har man næsten ligeså mange alternativer – som der findes mår !  Med dette mener jeg, at der findes hundredevis af husråd mod mår – men hvilke virker egentlig – og hvilke er bare spild af kræfter og tid ?

Lad os tage et kig på de mest brugte metoder:

Husmår fælde:

Jeg har ikke tal på, hvor mange fælder jeg og mine kollegaer har stillet op siden 90´erne.  Hånden på hjertet – jeg ved simpelthen ikke, hvad vi gør galt.  Men det er et meget begrænset antal mår, vi har fanget i de opstillede fælder.  En god bekendt, der er landmand har en helt anden statistik !  Men når jeg holder hans metode op med vore egne, så er der ikke den store forskel.  Jeg vil endda sige, at de moderne og dyre fælder, som vi har anvendt – må være til vores fordel.  Hans fælde er en gammel hjemmelavet mårfælde.  Den eneste forklaring jeg umiddelbart kan komme på er, at de husmår han har fanget i sin fælde – er fanget på landet, hvor han bor.  Oftest er vore kunder inde i byer, hvorfor måren måske er lidt mere agtpågiven.

Mårfælde skal efterses to gange dagligt mht. husmår

Regler for fælder

Derudover skal man huske, at en opstillet fælde til mår SKAL efterses mindst 2 X i døgnet.  Så når vi har stillet en fælde op ved en kunde, og den får lov at stå nogle dage, fordi folk ikke tænker over det – så bliver maddingen for gammel og dermed uinteressant.  Derfor må konklusionen være:  At har man erfaring med at fange mår i fælder, så er det en fremragende metode.  Hvis man ingen erfaring har og blot køber en fælde og krydser fingre – så er chancen for fangst meget lille.  Der findes en lang række udbydere, der sælger mårfælder – det er bare at lave en søgning på Google.

 

Hjortetaksolie:

Ok – har hørt om metoden mange gange.  Men effekten er særdeles tvivlsom.  Idéen med metoden er, at den fæle lugt fra hjortetaksolien, skal få måren til at forsvinde.  Jeg er på nippet til at sige, at chancen for at konen flytter ud med børnene før end måren med ungerne er 50/50 !  Hvis en husmår huserer på et alm. parcelhusloft på ca. 150m2, så skal der smøres en del på, hvor måren færdes, og hvordan den kommer ind og ud.  Det lugter frygteligt og ubeskriveligt.  Hvad værre er, så har det en lang levetid, hvor man må finde sig i lugten længe.  Så selv om, man er heldig og slippe for måren ( og konen !? ), så har man stadig lugten hængende. Konklusionen på denne metode vurderer jeg som et dårligt alternativ.  Nuvel – mår kan ikke lide fremmede lugte.  Men det kan de færreste mennesker heller ikke.  Man kan købe hjortetaksolie hos matas.

Hjortetaksolie mod husmår på loftet

Gå væk mår spray:

Dette er en repellent.  Det vil sige et fordrivelsesmiddel.  Jeg skal være ærlig at sige, at jeg ikke har prøvet det.  Det skyldes, at der findes aktivsstoffer i dette, der ikke er godkendt at anvende i erhvervsmæssig brug.  Men ud fra kunders erfaring, så er resultatet ikke reformerende.  Vi kommer mange gange ud til kunder, der har prøvet alt – også denne spray.  Jeg er ked af at skulle skyde andres produkter noget i skoene, men kan blot konstatere, at hvis det virkede, så ville der ikke være nogle af de kunder, der har prøvet det, der har ringet.

 

Menneskehår:

ja, den er god nok !  Dermed ikke sagt, at det er en metode til at fjerne mår, der virker.  Men vi har selv brugt denne metode for en del år siden – med lidt blandet succes.  Metoden går i sin enkelthed ud på, at man fordeler menneskehår ud over hele loftet.  Lugten af mennesker skulle få måren til at forsvinde. Men – og jeg kan egentlig godt se det tåbelige i metoden nu, hvor jeg sidder og fælder ordene ned – det er jo indlysende, at et loftsrum, hvor mange mennesker opmagasinerer sine ting også har en lugt af mennesker, og derfor ikke burde have nogen egentlig effekt.  Men en del af de hår, som vi indsamlede var bl.a. fyldt med permanentvæske, der har en helt karakteristisk lugt.  Måske det var dette, der gjorde udslaget, hvor vi havde succes !?  I hvert fald er det bare at bede den lokale frisør om en pose hår og prøve.  Det koster ikke noget at gøre forsøget.

Mår i huset kan fordrives med menneskehår

Radio / musik mod husmår:

Ganske enkelt – stil en radio på loftet med høj musik.  I flere tilfælde får man generet måren så meget med støjen, at den vil flytte.  Der er ingen tvivl om, at det har hjulpet mange af med mår på loftet.  Hvis det ikke har hjulpet efter en lille uges tid, så er chancen for at metoden vil lykkes minimal, da måren vil have vænnet sig til støjen på loftet.  Spørgsmålstegnet til denne metode er, om larmen trænger ned i huset og holder dem vågne.  I så fald vil det ikke vær den rigtige løsning.  Ellers vil jeg vurdere, at man klart skal give det et forsøg, da det ikke koster noget.

Mår i huset eller husmår på loftet - prøv en radio

Ultralyd mod husmår:

Der findes et utal af diverse støjsendere mod skadedyr – lige fra myg til muldvarpe og katte.  Med udgangspunkt i statens skadedyrslaboratoriums undersøgelse, så var resultatet negativt på flere forsøg.  Igen – vil jeg ikke gøre mig til dommer for andres produkter.  Men så længe at en undersøgelse ikke underbygger disse højfrekvente sonarsendere, så fastholder jeg også mit synspunkt og dermed holdning til dem… Pengemaskiner !  Skulle jeg høre om en ultralyd mod mår, der virker – så ændrer jeg straks denne tekst.

 

Gift mod mår:

ALDRIG !!!  jeg kan ikke engang komme på, hvilken type gift, der skulle kunne anvendes, selvom jeg har 25 års erfaring i diverse præparater mod skadedyr og rotter.  Uanset hvor træt af måren man end måtte være – er dette ikke et alternativ.  På alle måder er det forkert og uetisk.  Ignorerer man denne advarsel vil man føle straffen, når måren ligger død på loftet og ødelægger loftsplader og stinker i flere måneder.  Håber det er svar nok !?

Husmår og gift er forbudt - hellere mårspray

Hvordan fanger man en mår – SÅDAN !

Her er svaret på den 100% sikre løsning.  Op på loftet og finde mårreden – og fjerne måren og evt. mårunger med de bare hænder !  Ja, jeg tænker det samme, som De gør nu !  Man skal vist have mere end sammenvoksede øjenbryn og hår mellem fortænderne, hvis man har mandshjerte til at udføre denne opgave – på denne måde.  Specielt når man har set, hvor aggressiv en mår kan være.  Men ikke desto mindre hører vi ofte at folk har skruet tagpladerne af og fjernet en rede med mårunger og husmår – og derefter kørt dem væk.  Ingen tvivl – denne metode får 10 ud af 10 stjerne, da den på en og samme gang er effektiv og rigtig – på alle måder.

 

Endestationen !

Når nu alt andet ikke virker – eller man bare ikke magter at tage kampen op selv, så er det godt, at man kan betale sig fra det.  Vi kan tilbyde en god og sikker metode til at fjerne mår fra loftet.  Det koster lidt mere end et par tusinde kroner – og så er problemet løst hurtigt og effektivt – UDEN brug af gift.  Du er nu kun et klik fra at få hjælp – bestil online her !  Og vi kontakter Dem hurtigt.

 

 

1

About the Author:

  Relaterede nyheder
 • No related posts found.

Comments

 1. Robert  april 4, 2017

  Vi havde engang problemer med mår, forsøgte at fange den med hønseæg i fælden i over 5 måneder ……. men uden held.
  En gammel jæger sagde brug guldkorn, så jeg hældte lidt af ungernes gulgkorn ind i fælden, og et pat stykker udenfor fælden. på 1,5 uge fik jeg to styk og nu er der nattero igen .

  prøv det de elsker det søde.

  Mvh

  Robert

Add a Comment